Szerző: szerdai | 2019. október 27. vasárnap

2019. nyár

Kérdezi anyukám: mi tetszett Piliscsabán? Egyértelmű volt a válasz. A pingpong. Akikkel a legtöbbet játszottam: B. Ildikó, Ny. Laci, Sz. Csilár és most ide tegyünk 3 felkiáltó jelet, egy! Kettő! Három! Így ni. Ami igazán nem volt jó, az, amikor elestem a rollerrel. 11 órakor volt naponta a torna, amit Kővágó Győző bácsi tartott és Viczián Miklós bácsi fotózott. Nagyon köszönjük! Géza bácsinak köszönjük, hogy használhattuk az asztalitenisz ütőket. Még hadd tegyem hozzá, hogy Gyöngyi néni tartotta a gyerek órákat Gyöngyivel és Rékával. Mi 8-an voltunk, 4 óvodás és 4 nagy. Én még eddig soha nem írtam az Áldás, békességbe. Remélem tetszett.

Péter Janka

 

Nyári beszámolónkat a szokásostól eltérően egy találós kérdéssel folytatnám. Felismered, kedves olvasó, hol mondja Isten nekünk a következő szavakat?

„ …nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből, hanem drága véren,” … akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok,” „Mert, aki szeretne örülni az életnek és jó napokat látni; forduljon el a gonosztól és cselekedjék jót, keresse és kövesse a békességet; mert az Úr szeme az igazakon van,” „Isten akarata szerint éljétek le testi életetek hátralevő idejét.” „… egymás iránt pedig valamennyien legyetek alázatosak,”

Annyit segítek, hogy mindez egyetlen levélben található.

Felemelő volt reggelente újra, kiadósan beszélgetni Istennel, aki szólt hozzánk a Biblia lapjairól az útmutatóban kijelölt Ó- és Újszövetségi részből. Az egyéni csendesség óráját a félórás közös imaalkalom előzte meg, rövid igemagyarázattal, a most lelki értelemben vett, megizmosodó férfitestvérek vezetésével. Ekkor együtt imádtuk Urunkat, dicsőítettük őt, hálát adtunk neki, bűnt vallottunk, könyörögtünk az otthon maradottakért, betegeinkért, a szenvedőkért.

10 órakor vettük át, szépen sorban haladva, a fent idézett sorok fejezeteit, Horváth Géza lelkipásztorunk szolgálatával és tolmácsolásában. A hétnek ezt a címet adta: „Örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg Isten, az Úr.”

A lányom már említette a kis csoportos beszélgetéseket megelőző egészségügyi tornát, ahova csatlakozott a gyereksereg.

Délután választhatóan éneklés és kirándulás tette teljesebbé a napunkat. Sokan elsétáltunk a Gomba sziklához. Az utolsó napon néhányan a Klotild-barlang keresésére indultunk, gyönyörű erdei utakon járva.

4 órától meghívott vendégek tartottak, színvonalas és tartalmas, gyülekezetünket érintő előadásokat. Többek között a jövőképünkről, a mai Európáról keresztyén szemmel, missziói irányzatokról, a gyülekezetünk honlapjával kapcsolatos tudnivalókról és a közösségekről a Bibliában, a középkorban és a reformáció idején.

Az esti áhítatokon Szepesy László lelkész szolgált Igével, a következőkben megjelölt helyeken olvasható Igét alapul véve: Zsid.4,13; Kol.2,14; Mt. 12,29; 4 Móz.21,4-9; Jn.6,47-48 és 2 Kir.7,1-9

A hét során sok spontán beszélgetés alakult ki teázgatás, dinnyézés vagy séta közben. Mindenki élhetett a lehetőséggel és megkereshette a faliújságra kitett névsorban megjelölt beszélgetőtársát.

Urunk megajándékozott egy nagyon jó légkörű, testvéries, szeretetteljes héttel a Krisztusban, hogy hasonlóképpen folytassuk a „hegyről” lejőve, az év minden napján. Élni és cselekedni, amire eljutottunk, kegyelemben, hit által, megmaradni az élő Krisztussal való szoros kapcsolatban, a napi bibliaolvasás által, Krisztushoz ragaszkodva lehetséges. Itt közreadom a megfejtést: Péter első levelét olvastuk délelőttönként. Érdemes volt!

Péter Zita

Forrás: Áldás, békesség! 2019. szeptemberi szám.

Képek a csendeshétről

 


Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: